14 Aralık 2008 Pazar

Yeni Başlayanlar İçin Kadınlar


Kadınların hayatını şekillendiren en önemli unsur birbirleri arasında olan rekabetleridir

Bu sebepten kitlesel hareket ederler ve bu yüzden kız arkadaşınızın arkadaş çevresi çok önemlidir. Biri derslerine çok çalışırsa diğerleri de çok çalışır. Riskli olan tarafı canki gurubundan biri aldatırsa diğerleri her ne kadar adice bulsa da bu hissi tatmak isteyecektir.

Yalan söyleme konusunda uzmandırlar

Bu konudaki yetenekleri in-na-nıl-maz-dır!, kadın istediği zaman gözünüzün içine baka baka yalandan bir peynir gemisi yürütebilir. Ayaklı yalan makinesi denen vücut dili uzmanlarını bile aldatmayı başardıkları deneylerle sabittir (Kaynak : İmaj&İletişim&Beden dili Ercan Kaşıkçı, Natural-Born Liars - Scientific American)

Kadınlar duygusal yaratıklardır

Bu bahsi geçen duygusallık onları size sonsuz bir sadakat ile bağlamaz, aksine ilişkinizin 9. yılında "A-a! ben birden mehmete aşık oldum bay baaayy" demelerini olası kılar. Söz gelimi bir erkek bir kadını aldattığında "şerefsiz" iken, bir kadın yaptığında "aşkının kurbanı zavallı kız" oluverir.

Fiziken varsanız, varsınızdır

Bu küçüklüğümüzden kafamıza sokulan vefakar kadın öğretisine ters düştüğü için anlaşılması zor bir madde. Geçtiğimiz ekim ayında askerdeki bir arkadaşımın koğuşundaki bir çocuk nöbetteyken tüfeği damağına dayayıp tetiği çekti... Sebebi nişanlısının onun yokluğunda boynuzu takmış olmasıymış sonradan öğrendik. Kadınlar sevgi konusunda çocuk gibidir. Kimle zaman geçiriyorsa onu sever. Eğer çeşitli sebeplerden ötürü görüşemiyorsanız sizden uzaklaşır. Kadınların başrolde olduğu neredeyse bütün aldatma hikayeleri "görüşemiyorduk" kelimesini barındırır...

Çifte standart uygulamaya meğillidirler.

Bir-iki örnek vermek gerekirse,
  • Kilo aldın diye terk eden hayvandır / aynı şeyi kadın yaptığında haklıdır.
  • Erkek aldattığı zaman adidir göttür / kadın ise yazıktır, kimbilir hangi haklı sebeplerden yapmıştır
  • Erkek dediğin 1940'lı yıllardan kalma bir İstanbul bey efendisi olmalıdır / eşdeş bir tanımlamaya uyan bir "hanım efendi" olmasını istediğinizde kitlenir, böyle bir şey daha önce aklına bile gelmemiştir. Ey erkek! bu nasıl cürrettir!. :)
  • Bir ilişkiye üçüncü olan arkadaşları ya da kendileri iken her şey normaldir / aynı marka aynı model başka bir kız erkek arkadaşını elinden aldığında "allah kahretsin bu nasıl bir dünya!" olur

5 yorum:

  1. her erkeğin bu yazıyı okuma şansı olsa keşke :)

    YanıtlaSil
  2. bu yazıda bir misilleme hissettim ,neyse:)

    1-bu konuda haklısın :) benim adıma kötü bir başlangıç oldu ..

    2-asla! bu konudaki uzmanlık erkeklere ait,hiçbir kadın erkeği geçemez.. kadınlar yalan söylemez,belki gizlerler,ama bu yalan olmaz :)

    3-kadınlar sadece aşk için bir erkeği terkedebilir ever,,yeniden aşık olduğu için.. bence bu asil birşey en azından,uçkuru yüzünden gitmiyor erkek gibi..duygularıyla harekete ediyor..

    4-bir tane kendini öldüren erkek örneğine karşılık yüzlerce sayabilirim.. fiziksel yakınlık erkek için önemlidir,erkek dokunmadığı kadını unutur,kadın değil!! bu madde çok sert olmuş,başka türlü şeyler söylemek isterdim öyle kızdım yani!

    5-bunda hak veriyorum.. şahsen ben açık açık söylüyorum.. ben bayanım ,sendne farklıyım,öncelikliyim,özelim,kıymetliyim vs diye.. buna da itiraz edemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Mahalle kavgasına dönmesi çok olası bir konu, riskli... o yüzden madde madde cevap vermeyeceğim. Sadece 2. madde için kaynak gösterecektim onu ekledim.

    Yalnız burada dikkat etmen gereken bir şey var : yazıda kadınlar kötüdür erkekler iyidir şeklinde bir iddia yok "ahanda bunlar da kadınların tehlikeli taraflarıdır" diyorum.

    (şiştim ya resmen cevap vermemek için |-, )

    5. madde için ibrahim tatlıses den ben insan değil miyim adlı parçayı tüm erkekler adına armağan ediyorum. :P

    YanıtlaSil
  4. kavgaları severm,sonundaki barışmaları özellikle :)

    not: Allah rızası için şu kelime doğrulama aparatını kaldırır mısın?

    YanıtlaSil
  5. Kelime doğrulama aparatını kapattım, fekat yoruma da kapattım. Nasıl olsa erkekler hakkında türlü türlü yazı yazılıyor buradaki yorumların eksik kalması fark oluşturmaz :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmeye